Malinowa czerwień

Wpisy otagowane „chili”

  • poniedziałek, 03 kwietnia 2017
  • poniedziałek, 25 stycznia 2016
  • poniedziałek, 18 stycznia 2016
  • wtorek, 19 sierpnia 2014
  • niedziela, 17 sierpnia 2014
  • sobota, 21 czerwca 2014
    • Ciasto czekoladowe z musem z papryki i truskawkami

      Wczoraj mój mąż miał urodziny. Z tej okazji upiekłam ciasto czekoladowe. Do teraz jubilat nie wie, co jego żona dodała do ciasta. Eksperyment z musem z pieczonej papryki bardo się udał. Ciasto jest wilgotne, delikatne, a papryka ledwo wyczuwalna. Pierwszy plan zakładał, że ciasto podam z truskawkami w occie balsamicznym z chili, ale zabrakło octu. Przepis na wszelki wypadek podaję tutaj, gdyby ktoś chciał podjąć taki eksperyment. Jednak do podania jako sos do tego ciasta zamiast rozgniatania truskawek proponuję pokroić je w plastry.

      Ciasto czekoladowe z musem z papryki i z truskawkami

      Ciasto czekoladowe z musem z papryki i z truskawkami

      Składniki:

      1 i 1/2 szklanki mąki
      1/2 szklanki kakao
      4 duże jajka
      200 g ciemnej czekolady

      200 g masła
      1 duża papryka
      1 łyżka oleju
      szczypta chili
      2 łyżeczki proszku do pieczenia
      1,5 szklanki brązowego cukru
      szczypta soli

      8-10 truskawek jednakowej wielkości

      Jajka wyjąć z lodówki godzinę przed ich użyciem. Paprykę umyć, podzielić na kawałki, usunąć gniazdo nasienne. Umieścić w folii aluminiowej, polewając olejem, szczelnie zawinąć i piec do miękkości. Następnie zmiksować na mus i ostudzić. Czekoladę połamać na kawałki, umieścić razem z masłem w porcelanowej miseczce i w garnku do połowy wypełnionym wrzątkiem. Gotować aż czekolada się rozpuści. Wyjąć miskę, dobrze wymieszać, by czekolada połączyła się z masłem i ostudzić. Tę samą czynność można wykonać w mikrofalówce. Jajka zmiksować z cukrem i musem z papryki. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao, chili i solą. Porcjami dodawać do masy, ciągle miksując. Na końcu dodawać stopniowo czekoladę z masłem i dobrze połączyć składniki. Masę przelać do tortownicy (25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Umyte i odszypułkowane truskawki przekroić na pół i umieścić równo na brzegu ciasta. Piec ok. 50-60 minut w 180oC, do suchego patyczka. Wystudzić, posypać cukrem pudrem.

      Przysmaki dla taty 4

      Ciasto czekoladowe z musem z papryki i z truskawkami

      Ciasto czekoladowe z musem z papryki i z truskawkami

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (10) Pokaż komentarze do wpisu „Ciasto czekoladowe z musem z papryki i truskawkami”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      mikimama
      Czas publikacji:
      sobota, 21 czerwca 2014 08:51
  • poniedziałek, 10 marca 2014
    • Pierogi ze szpinakiem w pikantnym sosie pomidorowym

      Co powiecie na połączenie intensywnych odcieni zielonego i czerwieni? Dziś aromatyczne i pikantne pierogi ze szpinakiem i serem w pomidorowo-paprykowym sosie. Bardzo polecam!

      Pierogi ze szpinakiem w sosie pomidorowym

      Pierogi ze szpinakiem w sosie pomidorowym

      Ciasto:

      2 szklanki mąki pszennej luksusowej
      ok. 1/2 szklanki bardzo ciepłej przegotowanej wody
      1/2 łyżeczki soli
      1 jajko
      3 łyżki oleju rzepakowego

      Nadzienie:

      opakowanie mrożonego puree ze szpinaku
      1 mała cebula
      2-3 ząbki czosnku
      3 łyżki tartego sera Bursztyn lub Parmezan
      pieprz
      sól
      1 łyżka oleju
      

      Sos:

      2 szklanki passaty pomidorowej
      1 szklanka bulionu warzywnego
      2 łyżki koncentratu pomidorowego
      2 łyżki oleju
      1 duża cebula
      3 ząbki czosnku
      łyżka słodkiej papryki
      2 łyżki Ajvaru, najlepiej łagodnego
      1 łyżka ziół do pizzy lub oregano
      1 łyżeczka przyprawy chili con carne
      cukier, sól i pieprz

      Najpierw przygotować farsz. Cebulę posiekać w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, chwilę smażyć na małym ogniu. Czosnek obrać, również drobno posiekać, dodając pod koniec smażenia. Następnie dodać szpinak i dusić aż całkowicie się rozmrozi, a woda wyparuje. Przestudzić. Zetrzeć na drobnej tarce ser. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

      Przygotować sos. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać przeciśnięty przez praskę i chwilę smażyć. Dodać bulion i gotować około 2 minut. Dodać passatę, koncentrat, Ajvar, słodką paprykę, chili co n carne i  zioła. Gotować kilka minut, dodać sól i pieprz oraz cukier do smaku. 

      Mąkę wsypać do miski, dodać sól i jajko. Dolewać porcjami wodę, zagnieść dość wilgotne ciasto. Wyłożyć na blat kuchenny lub stolnicę. Na dłonie wylać olej i wyrabiać ciasto aż stanie się gładkie i elastyczne. Podsypać blat mąką rozwałkować je na grubość 2 milimetrów. Ciasto wykrawać szklanką o średnicy 6-7 cm , nakładać po kopiatej łyżeczce farszu, składać na pół i zlepiać brzegi. Gotować do miękkości w dużej ilości osolonego wrzątku z łyżką oleju. Wybierać łyżką cedzakową. Podawać polane gorącym sosem.

      Red Hot Chilli

      Pierogi ze szpinakiem w pikantnym sosie pomidorowym

      Pierogi ze szpinakiem w sosie pomidorowym

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (18) Pokaż komentarze do wpisu „Pierogi ze szpinakiem w pikantnym sosie pomidorowym”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      mikimama
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 10 marca 2014 09:55
  • czwartek, 20 lutego 2014
    • Gołąbki z pęczakiem, chorizo i salami w pikantnym sosie

      Kiedy w domu są gołąbki - jest wielkie święto. Z tej wersji jestem wyjątkowo zadowolona. Wyszły takie jak lubię, pikantne, aromatyczne, kapusta idealnie miękka, sos aksamitny. Warto poświęcić pół soboty na ich przygotowanie...

      Gołąbki z pęczakiem, chorizo i salami w pikantnym sosie

      Składniki:

      1 duża biała kapusta
      500 g pęczaku
      500-700 g mielonego mięsa, wieprzowego lub wołowego
      150 g salami w plastrach
      250 g kiełbasy chorizo lub myśliwskiej
      1 duża cebula
      3-4 ząbki czosnku
      słodka papryka w proszku
      kminek i majeranek
      1 łyżka ziół prowansalskich
      przyprawa do chili con carne

      Sos:

      1 szklanka passaty pomidorowej
      1 szklanka bulionu
      3 łyżki koncentratu pomidorowego
      2 łyżki masła
      2 łyżki mąki
      ½ szklanki słodkiej śmietany 18%
      łyżka słodkiej papryki
      łyżeczka oregano
      łyżka przyprawy chili con carne
      cukier, sól i pieprz
      olej do smażenia

      Do duszenia gołąbków:

      1,5-2 szklanki bulionu

      W kapuście wyciąć głąb, umieścić w dużym garnku z wodą i gotować na małym ogniu. Po kolei ostrożnie zdejmować z kapusty liście za pomocą kuchennych szczypiec. Kiedy ostygną, ściąć ostrym nożem wystające nerwy liści u ich nasady.

      Pęczak ugotować do miękkości w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać mięso i usmażyć. Na końcu dodać zmiażdżony czosnek oraz zioła prowansalskie i majeranek z kminkiem. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Salami pokroić w kosteczkę. Dodać razem z usmażoną kiełbasą do pęczaku. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i przyprawą chili con carne.

      Brzydsze i mniejsze liście układamy na dnie dużego rondla, w którym będą się dusiły gołąbki. Na każdy liść nakładamy porcję farszu i zwijamy dość ciasno od nasady. Zawijamy również brzegi liścia do środka i tak przygotowane gołąbki układamy ciasno w naczyniu jeden obok drugiego. Zalewamy gorącym bulionem. Przykryć szczelnie pokrywką. Dusić na małym ogniu około 40 minut. Podawać polane z sosem pomidorowym. Zanim polejemy gołąbki sosem, możemy jeszcze gołąbki lekko zrumienić na patelni z niewielką ilością masła – są o wiele smaczniejsze.

      Sos:

      Masło stopić w rondelku, dodać mąkę. Po chwili dodać koncentrat i chwilę smażyć. Wlać bulion, i mieszając, rozprowadzić mąkę z koncentratem. Następnie wlać passatę, dodać słodką paprykę, oregano, przyprawę do chili con carne, Wlać śmietankę, i mieszając, zagotować. Doprawić do smaku cukrem,  solą i pieprzem.

      Gołąbki z pęczakiem, chorizo i salami w pikantnym sosie

      Gołąbki z pęczakiem, chorizo i salami w pikantnym sosie

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (11) Pokaż komentarze do wpisu „Gołąbki z pęczakiem, chorizo i salami w pikantnym sosie”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      mikimama
      Czas publikacji:
      czwartek, 20 lutego 2014 09:27
  • środa, 23 października 2013
    • Szaszłyki z kurczakiem, dynią i śliwkami

      W sezonie dyniowym eksperymentom kulinarnym w mojej kuchni nie ma końca. Najbardziej jednak lubię dynię w wersji wytrawnej. W ciastach boję się zakalca... Dyniowe zupy, placuszki, kopytka to mój żywioł, a moim ulubionym dodatkiem do sałatek to dynia marynowana. Niedawno kawałki dyni nabiłam na patyczki do szaszłyków razem z kurczakiem, wędzonym boczkiem, śliwkami i papryką. Bardzo lubię takie niebanalne połączenia mięsa z warzywami i owocami zamiast tradycyjnych kotletów.

      Szaszłyki z kurczakiem, dynią i śliwkami

      Składniki:

      2 duże filety z kurczaka
      kawałek dyni
      kilka dużych śliwek
      200 g wędzonego chudego boczku
      ewentualnie kilka małych cebul, np. czerwonych przekrojonych na pół
      sól, pieprz, słodka czerwona papryka, curry, majeranek
      kilka łyżek słodkiego sosu chili
      2-3 łyżki oleju

      Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na duże kawałki. Dodać olej, sos chili, sól, pieprz, słodką czerwoną paprykę i curry. Wszystkie składniki wymieszać i wstawić mięso na pół godziny do lodówki. Dynię obrać. Paprykę i dynię pokroić na kawałki, śliwki przekroić na pół i wypestkować. Boczek pokroić na duże kawałki. Warzywa delikatnie posmarować olejem, posypać słodką papryką i majerankiem. Sól nie jest konieczna, bo słone są mięso i boczek. Kawałki mięsa, boczek i warzywa nabijać na przemian na patyczki do szaszłyków. Całość z obu stron posypać majerankiem (może być też oregano, tymianek lub rozmaryn) i grillować w piekarniku do miękkości i lekkiego zrumienienia. W trakcie można polewać słodkim sosem chili.

         

      Szaszłyki z kurczakiem, dynią i śliwkami

      Szaszłyki z kurczakiem, dynią i śliwkami

      

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (6) Pokaż komentarze do wpisu „Szaszłyki z kurczakiem, dynią i śliwkami”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      mikimama
      Czas publikacji:
      środa, 23 października 2013 18:08
  • niedziela, 28 kwietnia 2013
    • Zupa marchwiowo-paprykowa

      Kremowa zupa to szybka zupa, bo wystarczy obrać warzywa, pokroić je grubo, zalać wodą, ugotować, zmiksować i doprawić. Tym razem zdecydowałam się na marchwiowo-paprykową. Do jej przygotowania użyłam tylko trzech warzyw, a wyszła bardzo aromatyczna, ale przede wszystkim lekka...

      Zupa marchwiowo-paprykowa

      Składniki:

      1 duża czerwona papryka (bardzo dojrzała)

      4 średnie marchwie

      3 łodygi selera naciowego

      sól, pieprz

      pół pęczka natki pietruszki

      1 łyżka masła

      1/2 szklanki słodkiej śmietanki

      1 łyżeczka przyprawy chili con carne

      1-2 łyżki octu lub sosu balsamicznego

      Zupa marchwiowo-paprykowa

       

      Warzywa umyć,  marchew obrać, jeszcze raz umyć. Z paprykę przekroić wzdłuż na pół, wyciąć środek z pestkami. Wszystkie warzywa pokroić na grube kawałki. Umieścić w garnku, zalać ok. 2 litrami wody i gotować pod przykryciem do miękkości. Zmiksować, dodać łyżkę masła posiekaną natkę, przyprawić przyprawą chili con carne oraz solą i pieprzem. Zagotować. Wlać ocet i śmietankę, w razie potrzeby cukier, sól i pieprz. Zupę rozlać do misek, podawać z grzankami lub ugotowanym makaronem.

      Zupa marchwiowo-paprykowa

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (4) Pokaż komentarze do wpisu „Zupa marchwiowo-paprykowa”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      mikimama
      Czas publikacji:
      niedziela, 28 kwietnia 2013 18:17
  • piątek, 26 kwietnia 2013
    • Ekspresowy bigos z kapusty pekińskiej

      Bigos pełen przeciwieństw. Delikatny w smaku, a jednak aromatyczny. Z meksykańskim akcentem w postaci mojej ulubionej przyprawy chili con carne i świeżej papryki, ale z tradycyjną polską białą kiełbasą. I w dodatku zabielany słodką śmietanką. Polecam, bo jest lekki i nie wymaga długiego gotowania.

      Ekspresowy bigos z kapusty pekińskiej

      Składniki:
      1 mała kapusta pekińska

      ok. 250 g kapusty kiszonej
      4 białe kiełbasy
      1-2 cebule
      1 młoda cukinia
      1 czerwona papryka
      2 ząbki czosnku
      2 łyżki koncentratu pomidorowego
      2 łyżki słodkiej papryki
      1 łyżeczka włoskich ziół
      1/2 łyżeczki kminku
      1 łyżka przyprawy chili con carne
      1 łyżka klarowanego masła
      1 płaska łyżka mąki
      2/3 szklanki słodkiej śmietanki
      posiekana natka pietruszki lub koperek
      sól i pieprz do smaku

      Ekspresowy bigos z kapusty pekińskiej

      Kapustę kiszoną ugotować w osobnym garnku w niewielkiej ilości wody. Kapustę pekińską i cebulę pokroić drobno. Zalać 2 szklankami wrzątku i gotować. Z kiełbasy zdjąć osłonki, pokroić w kostkę, dodać do gotującej się kapusty pekińskiej. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę, dodać razem z posiekanym czosnkiem do kapusty. Potem dodać pokrojoną razem ze skórą cukinię. Gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać kiszoną kapustę wraz z wywarem (nie za dużo), koncentrat pomodorowy, sól i pieprz oraz przyprawy i zieleninę.

      W garnku z grubym dnem roztopić masło, dodać mąkę i zasmażyć, wlać śmietankę, energicznie mieszając, zagotować. Zahartować częścią wywaru z kapusty, wymieszać i wlać do bigosu. Gotować jeszcze kilka minut, aby smaki dobrze się połączyły. Doprawić do smaku. W zależności od tego jak ma być kwaśny, dodać cukier lub ocet balsamiczny. Podawać z pieczywem lub makaronem.

      Ekspresowy bigos z kapusty pekińskiej

      

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (7) Pokaż komentarze do wpisu „Ekspresowy bigos z kapusty pekińskiej”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      mikimama
      Czas publikacji:
      piątek, 26 kwietnia 2013 20:34
  • środa, 25 kwietnia 2012
    • Cukinia zapiekana z farszem meksykańskim

      Farsz meksykański, który niedawno zrobiłam do pieczonych pierogów można wykorzystać na wiele sposobów. Najpierw pomyślałam o naleśnikach, ale zdecydowałam się na zapiekaną cukinię. Wierzchy napełnionych farszem połówek cukinii przykryłam serem żółtym z ziołami, a podałam z mieszanką sałat z pomidorami i prostym ziołowym winegretem. Pychota!


      Cukinia zapiekana z farszem meksykańskim

       

      Składniki:

      kilka młodych cukinii

      opakowanie sera Gouda w plastrach z ziołami

      oliwa lub olej

      sól

      Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, a łyżeczką wydrążyć środki z pestkami. Wysmarować w środku i na zewnątrz olejem, delikatnie posolić. Napełniać farszem meksykańskim (przepis poniżej) nieco ponad brzegi. Przykryć plastrami sera. Zapiekać 40 minut w temperaturze 175oC. Podawać z sałatą z sosem vinegrette lub surówką z młodej kapusty z koperkiem oraz ryżem.

      Farsz meksykański: 250 g mielonej wołowiny, mała czerwona cebula, 2 ząbki czosnku, 200 g mrożonej mieszanki warzywnej meksykańskiej, kawałek czerwonej papryki, 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, przyprawa do chili con carne (do smaku), pół puszki czerwonej fasoli, olej do smażenia

      Cebulę pokroić, zeszklić na oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zmielone mięso i usmażyć. Dodać szklankę wody, mrożone warzywa i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić do miękkości, następnie dodać przyprawy i koncentrat. Na końcu wrzucić fasolę i gotować do momentu odparowania sosu. Ostudzić. 

       

      Cukinia zapiekana z farszem meksykańskim

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (7) Pokaż komentarze do wpisu „Cukinia zapiekana z farszem meksykańskim”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      mikimama
      Czas publikacji:
      środa, 25 kwietnia 2012 18:55
  • poniedziałek, 26 marca 2012
    • Kurczak pomidorowo-pomarańczowy

      Dziś mały odpoczynek od słodkości. Dziś będzie całkiem wytrawnie. Delikatne i soczyste mięso z udek kurczaka (bez skóry) marynowane w zalewie z keczupu, przypraw, soku i skórce z pomarańczy.

      Przepis dodaję do dwóch akcji drobiowych, prowadzonych w Durszlaku i w Mikserze Kulinarnym.

       

      Kurczak pomidorowo-pomarańczowy

       

      Składniki:

      800 g mięska z udek kurczaka bez skóry

      Marynata:

      2/3 szklanki gęstego łagodnego keczupu

      2 łyżki oleju

      sok z połówki pomarańczy

      skórka starta z pomarańczy

      łyżka słodkiej papryki

      łyżka octu balsamicznego z Modeny

      mała szczypta chili

      łyżeczka suszonego imbiru

      pół łyżeczki kardamonu

      łyżeczka curry

      pół łyżeczki soli


      Składniki marynaty dobrze połączyć ze sobą. Włożyć do niej kawałki mięsa i włożyć do lodówki na dwie godziny. Następnie przełożyć mięso z marynatą do woreczka do pieczenia. Odpowietrzyć i szczelnie zamknąć. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Włożyć na środkową półkę piekarnika. Piec około 1 godziny w temperaturze 180oC. Następnie rozciąć woreczek do pieczenia, wyłożyć zawartość do naczynia żaroodpornego i piec jeszcze 10 minut. Podawać z warzywami z patelni i lekką surówką z winegrettem.

       

      Kurczak pomidorowo-pomarańczowy

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (7) Pokaż komentarze do wpisu „Kurczak pomidorowo-pomarańczowy”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      mikimama
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 26 marca 2012 19:21
  • poniedziałek, 08 listopada 2010
  • poniedziałek, 31 maja 2010
    • Sałatka paprykowa z kurczakiem

      Bardzo podobna sałatka do sałatki ryżowej z chrzanem, którą serwowałam na Wielkanoc tutaj. Zamiast chrzanu dodałam keczup i sproszkowaną paprykę. Zrezygnowałam również z jajek.

      Sałatka paprykowa z kurczakiem

      Składniki:

      2 upieczone lub usmażone filety z kurczaka, najlepiej z dodatkiem suszonej słodkiej papryki

      1/2 puszki kukurydzy

      100 g ryżu (saszetka)

      1 papryka (najlepiej czerwona)

      3-4 ogórki w zalewie octowej z chili

      2 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu, sól, słodka i ostra papryka do smaku

      natka pietruszki

      Ryż ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Upieczone filety pokroić w grubą kostkę lub małe kawałki. Paprykę i ogórki również pokroć w kostkę. Kukurydzę odcedzić. Składniki sałatki umieścić w misce, dodać majonez, keczup i przyprawy. Dobrze wymieszać i schłodzić.

      Poniżej sałatka z sosem chrzanowym (z kurzczakiem i jajkami). Oryginalny przepis znajduje się na stronie www.winiary.pl :

      Sałatka ryżowa z chrzanem

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      mikimama
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 31 maja 2010 18:40
  • czwartek, 25 marca 2010
    • Śledzie w pomidorowo-paprykowej salsie

      Już dawno śledzie mi tak nie smakowały. To był strzał w dziesiątkę. Sałatka jest lekko słodka, ale też pikantna. Sos na pewno jeszcze nie raz wykorzystam do innych sałatek.

      Śledzie w pomidorowo-paprykowej salsie

      Śledzie w pomidorowo-paprykowej salsie

      kilka marynowanych śledzi w oleju (dałam Śledź po polsku z pomidorami firmy Super Fish)

      kilka korniszonów (dałam korniszony w zalewie octowej z chili)

      1/2 puszki kukurydzy

      ok. 100 g marynowanej dyni

      Sos: 3 łyżki śmietany, 1 łyżka majonezu (dałam jogurtowy), 2 duże łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka keczupu, łyżka słodkiego sosu chili, sól, szczypta chili, 2 łyżeczki słodkiej papryki

      Śledzie pokroić w paseczki, ogórki i dynię w grubą kostkę. Kukurydzę odsączyć, wymieszać z ogórkami, dynią i śledziami. Zalać sosem i wymieszać.

      Wykonanie sosu: Wszystkie płynne składniki umieścić w naczyniu, dodać chili i słodka paprykę w proszku, doprawić solą i dobrze wymieszać.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      mikimama
      Czas publikacji:
      czwartek, 25 marca 2010 17:27
  • niedziela, 21 marca 2010

Kalendarz

Kwiecień 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Wyszukiwarka

Tagi

Autorzy

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...