Malinowa czerwień

Wpis

czwartek, 03 stycznia 2019

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą

Kilka osób zwróciło uwagę na surówkę w dwóch ostatnich wpisach. Dzisiaj publikuję przepis jak zwykle prosty w przygotowaniu z wnegretem mojego autorstwa.

autorstwa.Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą

Składniki:

1/3 dużej kapusty pekińskiej

4 łyżki kukurydzy konserwowej

pół pęczka szczypioru

po 1/2 małej papryki czerwonej i pomarańczowej

Sos:

1/2 szklanki zimnej wody
4 łyżki białego octu winnego, jabłkowego lub soku z cytryny
4 łyżki oleju (dałam z z prażonych nasion sezamu)
sól, pieprz

łyżeczka płynnego miodu
1 spora łyżeczka suszonych ziół do sałatek, ale mogą być też zioła do pizzy

Kapustę grubo poszatkować, paprykę pokroić w kosteczkę, posiekać szczypior. Kapustę wymieszać z odcedzoną kukurydzą, papryką i szczypiorem. Składniki sosu dokładnie połączyć ze sobą. Warzywa polać sosem i jeszcze raz dokładnie wymieszać.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
czwartek, 03 stycznia 2019 22:41

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...