Malinowa czerwień

Wpis

sobota, 20 października 2018

Gotowana kiszona kapusta ze skwarkami

Złota polska jesień odchodzi na dobre, dlatego na blogu pojawiają się rozgrzewające potrawy. Kapusta zasmażana dość rzadko pojawia się na stole, tak jak i tradycyjne schabowe, do których pasuje idealnie. Kapustę można także wymieszać z ugotowanym makaronem i możemy jeść tradycyjne łazanki.

Gotowana kiszona kapusta ze skwarkami

Składniki:

500 g kiszonej kapusty

1 łyżeczka kminku

100 g słoniny

1 średnia cebula

 2 łyżki mąki

Kapustę pokroić Przełożyć do garnka i podlać wodą. Gotować do miękkości razem z kminkiem i odrobiną przyprawy warzywnej.
Słoninę kroimy w kostkę. Wrzucić na suchą patelnię. Kiedy wytopi się tłuszcz i skwarki będą lekko brązowe dodać pokrojoną w kostkę cebulkę i przesmażyć do zezłocenia.Wsypać mąkę i chwilę smażyć, mieszając. Wlać płyn z gotowania kapusty i rozprowadzić mąkę w wywarze. Całość przełożyć do kapusty. Chwilę gotować, doprawić solą i pieprzem.

Gotowana kiszona kapusta ze skwarkami


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
sobota, 20 października 2018 16:46

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...