Malinowa czerwień

Wpis

poniedziałek, 24 września 2018

Warzywne leczo z pieczarkami i fasolą

dodać posiekaną natkę pietruszki

Składniki:

1 duża cebula, np. czerwona
3 ząbki czosnku
2 papryki (czerwona i pomarańczowa)
500 g pieczarek
1 średni bakłażan
1 puszka białej fasoli

1 średnia cukinia
4 średnie pomidory malinowe
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki ostrego Ajvaru

2 łyżki wędzonej papryki w proszku
łyżka ziół śródziemnomorskich
mały pęczek natki pietruszki
olej do smażenia
sól i pieprz

Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Przełożyć do garnka. Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w plastry i obsmażyć krótko na dużym ogniu. Przełożyć do cebuli i czosnku. Zalać 2 szklankami wrzątku, i gotować pod przykryciem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, dodać do wywaru, następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię (ze skórką) oraz pokrojonego w grubą kostkę bakłażana. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę i pokroić w grubą kostkę. Kiedy papryka i cukinia będą już miękkie, dodać pomidory, Ajvar i koncentrat. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz odcedzoną i opłukaną fasolę z puszki. Gotować kilka minut pod przykryciem do połączenia się smaków, doprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką i ziołami.

dodać posiekaną natkę pietruszki



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
poniedziałek, 24 września 2018 12:03

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...