Malinowa czerwień

Wpis

piątek, 07 września 2018

Letnia sałatka z tuńczykiem i fasolą

To niesamowicie szybka w przygotowaniu i pożywna sałatka z tuńczyka, którą szczególnie polecam latem.

Letnia sałatka z tuńczykiem i fasolą

Składniki:

2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach

150 g pomidorków koktajlowych lub śliwkowych

2 duże ogórki gruntowe

1 puszka białej fasoli

2 łyżki soku z cytryny

sól i pieprz do smaku

125 g fety w oliwie z przyprawami

Tuńczyka odcedzić, pozostawiając nieco oleju. Umieścić w salaterce. Fasolę z puszki odcedzić i przepłukać, wymieszać z fasolą. Ogórki obrać i pokroić w plastry. Pomidorki również pokroić w plastry. Dodać razem z fetą i oliwą do tuńczyka. Delikatnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
piątek, 07 września 2018 13:19

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...