Malinowa czerwień

Wpis

poniedziałek, 03 września 2018

Gulasz wieprzowy z kurkami

Gulasz wieprzowy z kurkami

Składniki:

600 g karkówki wieprzowej

200 g świeżych kurek

3-4 ząbki czosnku

sól, świeżo mielony czarny pieprz, przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, zioła prowansalskie

3 gałązki natki pietruszki

olej do smażenia

2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18%

2 łyżka mąki

sok z cytryny

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na 3 łyżkach oleju. Przełożyć do średniego garnka. Zalać 2 szklankami wrzątku i dusić pod przykryciem. Kurki sparzyć wrzątkiem i moczyć jakiś czas, potem kilkakrotnie wypłukać, odcedzić i skropić sokiem z cytryny. Przełożyć do garnka z mięsem. Pod koniec duszenia mięsa dodać obrany i posiekany drobno czosnek, zioła i przyprawy według uznania oraz posiekaną natkę pietruszki. Gotować 2-3 minuty. W śmietance rozmieszać dokładnie mąkę, by nie było grudek. I szybko wlać do gotującego się wywaru, ciągle mieszając, zagotować. Po dwóch minutach gotowania zdjąć gulasz z palnika. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Gulasz wieprzowy z kurkami



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
poniedziałek, 03 września 2018 19:16

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...