Malinowa czerwień

Wpis

czwartek, 09 sierpnia 2018

Cytrynowy makaron z cukinią, fetą i ziarnami

Cytrynowy makaron z cukinią, fetą i ziarnami

Składniki:

ok. 300 g dowolnego makaronu
1 mała kostka sera feta (miękkiego)
1 młoda cukinia
sól i pieprz
1 łyżka włoskich ziół
skórka starta z połowy cytryny
2 łyżki soku z cytryny

4 łyżki uprażonych na suchej patelni pestek dyni i słonecznika
oliwa do smażenia

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, mieszając od czasu do czasu. Fetę pokroić w kostkę. Cukinię wraz ze skórą zetrzeć na tarce do warzyw. Na patelni obsmażyć cukinię z odrobiną soli. Przyprawić pieprzem i suszonymi ziołami, np. do pizzy. Makaron odcedzić i ciepły wymieszać z cukinią. Dodać skórkę z cytryny, sok, pestki słonecznika oraz pokruszoną fetę. Nałożyć na talerze, od razu podawać.

 Cytrynowy makaron z cukinią, fetą i ziarnami

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
czwartek, 09 sierpnia 2018 13:17

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...