Malinowa czerwień

Wpis

poniedziałek, 02 lipca 2018

Truskawki i mango pod owsianą kruszonką

Sezon truskawkowy dobiega końca, a ja mam dla Was wspaniałą słodką propozycję - owoce pod kruszonką. Skorzystałam z przepisu Doroty Świątkowskiej na truskawki i mango pod owsianą kruszonką. Deser podałam z lodami waniliowymi.

Truskawki i mango pod owsianą kruszonką

Truskawki i mango pod owsianą kruszonką

Kruszonka:

120 g masła, roztopionego
100 g cukru
8 g cukru wanilinowego
100 g mąki pszennej
120 g płatków owsianych

W naczyniu umieścić wszystkie składniki. Wyrobić między palcami do momentu otrzymania kruszonki, odstawić.

Nadzienie truskawka-mango:

400 g truskawek
250 g dojrzałego mango, pokrojonego w niedużą kostkę lub plasterki (dałam 2 duże owoce)
1 łyżka skrobi ziemniaczanej

Truskawki odszypułkować, większe przepołowić. Umieścić w naczyniu do zapiekania o średnicy 23-25 cm razem z mango i skrobią. Wymieszać. Posypać przygotowaną wcześniej kruszonką.

Piec w temperaturze 180ºC przez około 35 minut lub do zrumienienia się kruszonki. Nadzienie owocowe w środku będzie się wyraźnie gotowało. Wyjąć, chwilę przestudzić. Można podawać ciepłe np. z lodami waniliowymi.

Truskawki i mango pod owsianą kruszonką

Truskawki i mango pod owsianą kruszonką

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
poniedziałek, 02 lipca 2018 13:27

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...