Malinowa czerwień

Wpis

wtorek, 17 lipca 2018

Bób z twarożkiem i skwarkami

Bób z twarożkiem i skwarkami

Składniki:

500 g bobu

150 g twarogu

3-4 łyżki śmietany

kawałek słoniny

sól, pieprz

płaska łyżeczka cukru

Słoninę pokroić w drobną kosteczkę, stopić i lekko zrumienić bez tłuszczu. Bób opłukać w zimnej wodzie. Zalać wodą o dwukrotnie większej objętości. Dodać cukier (1 łyżka)i zagotować. Gotować od 10 do 15 minut, w zależności czy bób jest młody czy stary. Pod koniec gotowania posolić (ok. 1/2 płaskiej łyżeczki soli). Odcedzić. Wymieszać ze skwarkami (z łyżką wytopionego tłuszczu). Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać ze śmietaną i ciepłym bobem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
wtorek, 17 lipca 2018 22:04

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...