Malinowa czerwień

Wpis

środa, 11 kwietnia 2018

Muffiny kokosowe z suszoną żurawiną i wiśnią

W tych babeczkach rządzi kokos. Ja i moi mężczyźni nie jesteśmy fanami kokosowych smaków. Miałam w szafce promocyjny zestaw mąki i cukru kokosowego. Chcąc je zużyć, wybrałam najprostszą wersję, a mianowicie muffiny. Dodałam do nich suszone wiśnie i żurawiny. Smak nas zaskoczył i kokosowym wypiekom mówimy: TAK!

Muffiny kokosowe z suszoną żurawiną i wiśnią

Składniki na 11-12 muffin:

2 jajka
1/3 szklanki oleju kokosowego
250 g sera ricotta
168 g mleka kokosowego
2/3 szklanki wiórków kokosowych
1 niepełna szklanka cukru kokosowego
¾ szklanki mąki kokosowej
½ szklanki płynnego oleju kokosowego lub rzepakowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
po 70 g suszonej żurawiny i wiśni

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do jednej miski wsypać przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz wiórki. W drugiej misce umieścić ricottę, olej i rozkłócone jajka. Wymieszać zawartość obu misek, dodać suszone owoce i dokładnie wymieszać. Nakładać ciasto do formy wyłożonej papilotkami z lekką górką. Piec w temperaturze 180oC ok. 30 minut do lekkiego zbrązowienia.

Muffiny kokosowe z suszoną żurawiną i wiśnią



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
środa, 11 kwietnia 2018 21:14

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...