Malinowa czerwień

Wpis

poniedziałek, 19 marca 2018

Pasta z rukoli, groszku i twarogu

Rzeszów zasypany po kolana, a my na czele z Gosią przywołujemy wiosnę. Moja dzisiejsza zielona propozycja to pasta twarogowa ze zmiksowaną rukolą i zielonym groszkiem. Możecie ją zajadać z pieczywem, w naleśnikach i jeszcze w jeden sposób, o którym napiszę za jakiś czas na swoim blogu...

Pasta z rukoli, groszku i twarogu

Składniki:

2/3 szklanki ugotowanego groszku
spora garść rukoli
kostka twarogu
ząbek czosnku
ew. śmietana
sól i pieprz do smaku
cukier

Groszek ugotować z dodatkiem cukru, odcedzić, ostudzić i zmiksować z rukolą, czosnkiem oraz twarogiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do pieczywa, placków ziemniaczanych, naleśników lub jajek.

Pasta z rukoli, groszku i twarogu

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
poniedziałek, 19 marca 2018 12:15

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...