Malinowa czerwień

Wpis

poniedziałek, 26 marca 2018

Jajka faszerowane z czarnymi oliwkami i parmezanem

Wielkanocnego śniadania nie wyobrażam sobie bez faszerowanych jajek. Co roku mamy inny farsz, Mikołaj i Julek zawsze chętnie akceptują nową propozycję mamy. Dzisiejsza wersja faszerowanych jajek jest w klimacie włoskim. Po więcej przepisów na wielkanocne jajka, przystawki i sałatki zapraszam odsyłam do zakładki w bocznej szpalcie bloga Jajka, sałatki, przekąski.

Jajka faszerowane z czarnymi oliwkami i parmezanem

Jajka faszerowane z czarnymi oliwkami i parmezanem

Składniki:

6-7 jajek

2 łyżki drobno tartego parmezanu

ok. 10 posiekanych czarnych oliwek (dodałam już posiekane w plasterki)

1 łyżka majonezu

1 łyżka musztardy

2 łyżeczki posiekanego szczypiorku

sól i pieprz

Jajka ugotować na twardo. Natłuc drobno skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po ok. godzinie obrać, przekroić na pół. Wyjąć żółtka, rozetrzeć z majonezem, musztardą i wymieszać dokładnie ze szczypiorkiem i oliwkami, doprawić solą i pieprzem. Jajka napełniać farszem z tzw. "górką". Ułożyć na talerzu lub półmisku i udekorować sałatą, np. roszponką. Warto tę przekąskę przygotować wcześniej i schłodzić przed podaniem.

Jajka faszerowane z czarnymi oliwkami i parmezanem

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
poniedziałek, 26 marca 2018 19:32

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • ervisha napisał(a) komentarz datowany na 2018/03/26 20:07:47:

    Wielkanoc w Wielu domach to między innymi faszerowane jajka ;)
    Inspiracji nigdy za wiele ;)

  • Gość Futka napisał(a) z *.play-internet.pl komentarz datowany na 2018/03/26 20:16:48:

    Już pachnie Świętami! :) Przepyszne jajka :)

  • Gość marcepanowy kącik napisał(a) z *.su.krakow.pl komentarz datowany na 2018/03/26 21:23:00:

    Uwielbiam oliwki :) świetny pomysł.

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2018/03/27 11:16:38:

    fajna propozycja; ja tez lubię faszerowane jajka

  • Gość lena napisał(a) z *.dynamic.mm.pl komentarz datowany na 2018/03/27 12:50:01:

    muszą być wyraziste w smaku :)

  • Gość Ciążowe Zachcianki napisał(a) z *.ists.pl komentarz datowany na 2018/03/27 13:07:45:

    Bardzo lubię jajka faszerowane. Robię je na różne sposoby, ale jeszcze nigdy nie dodawałam do nich oliwek. Super pomysł. Na pewno wykorzystam w swojej kuchni:)

  • bryssska napisał(a) komentarz datowany na 2018/03/28 15:18:07:

    Wyglądają na przepyszne, ;-)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...