Malinowa czerwień

Wpis

niedziela, 11 marca 2018

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej

Polędwiczka wieprzowa jest tak delikatnym mięsem, że nie trzeba jej dusić, szczególnie jeśli robi się z niej kotleciki. Mięso tuż przed smażeniem "panierowałam" w cieście naleśnikowym. Gorąco polecam ten sposób!

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej

Składniki:

1 polędwiczka wieprzowa
przyprawa do drobiu z czosnkiem i papryką
olej do smażenia

Ciasto:

200-250 g mąki pszennej
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki gazowanej wody

1 duże jajko
szczypta proszku do pieczenia
szczypta soli i cukru pudru

Polędwiczkę umyć, osuszyć. Pokroić w poprzek na plastry grubości ok. 4 cm. Delikatnie, ale cienko rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron. Włożyć do lodówki na minimum 1/2 godziny. W misce umieścić wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i sporządzić gęstą masę.

Filety obtaczać z obu stron w ciście. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na niewielkim ogniu na złoty kolor z obu stron.

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
niedziela, 11 marca 2018 07:56

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...