Malinowa czerwień

Wpis

piątek, 23 lutego 2018

Pasta z makreli z fetą i suszonymi pomidorami

Bardzo lubię ryby w postaci past. To proste smarowidło przygotowałam na bazie fety i wędzonej makreli. Doskonałym, nadającym paście wyrazistości dodatkiem są suszone pomidory.

Pasta z makreli z fetą i suszonymi pomidorami

Składniki:

2 puszki makreli w oleju

1 kostka fety (użyłam twardej)

kilka suszonych pomidorów (użyłam pomidorów bez zalewy)

pieprz

Rybę odsączyć z oleju, rozgnieść widelcem rybę oraz fetę. Dodać posiekane pomidory. Jeśli używacie pomidorów w oleju, należy je odsączyć. Pastę doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać. Ryba i feta są wystarczająco słone, dlatego nie dodałam soli. Pastę można również doprawić ziołami śródziemnomorskimi lub bazylią.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
piątek, 23 lutego 2018 08:15

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...