Malinowa czerwień

Wpis

wtorek, 30 stycznia 2018

Sałatka selerowa

Dziś będzie podwójnie selerowo, bo w jednej sałatce ukryłam seler naciowy oraz marynowane nitki selera korzeniowego. Dodatki są tu treściwe, bo jest tu i szynka, i ser żółty oraz fasola i kukurydza. Miałam po prostu chęć zjeść w pracy coś innego niż kanapki... stąd pomysł na sałatkę w środku tygodnia.

W ramach wspólnego pichcenia swoją selerową propozycję przedstawiła dziś również Ania oraz Marta.

Sałatka selerowa

Składniki:

po 3 plastry szynki konserwowej i sera żółtego

1 słoik selera konserwowego

3-4 łodygi selera naciowego

1 puszka kukurydzy

1 łyżka czerwonej fasoli

2 łyżki majonezu

mały kubek kwaśnej śmietany 9-12% lub jogurtu naturalnego

sól i pieprz do smaku

Szynkę i ser pokroić w kostkę, a selera naciowego w paseczki. Kukurydzę, fasolę i selera konserwowego odcedzić, a fasolę przepłukać wodą. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać z majonezem i śmietaną/jogurtem i doprawić do smaku smaku solą i pieprzem.

Sałatka selerowa

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
wtorek, 30 stycznia 2018 19:42

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...