Malinowa czerwień

Wpis

piątek, 03 listopada 2017

Makaron szpinakowy z dynią i fetą

Niezwykle proste i ekspresowe w przygotowaniu danie. Inspirowałam się innym ulubionym zestawem. Oba makarony mają lekką cytrynowo-ziołową nutę.

Makaron szpinakowy z dynią i fetą

Składniki:

300 g makaronu szpinakowego, dowolnego

250 g dyni, obranej, bez pestek i miąższu

pół kostki fety

skórka starta z cytryny i łyżka soku

sól i pieprz

zioła śródziemnomorskie

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku.

W tym czasie dynię zetrzeć na grubej tarce. Poddusić na niewielkiej ilości oleju i wody. Dodać zioła, sól i pieprz oraz skórkę sok z cytryny, odparować płyn. Miękką dynię wymieszać z ugotowanym makaronem.

Wyłożyć na talerze, a na wierzchu rozkruszyć fetę. Można również posypać uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
piątek, 03 listopada 2017 07:44

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...