Malinowa czerwień

Wpis

poniedziałek, 06 listopada 2017

Jabłka pod razową kruszonką z płatkami owsianymi

Ciasto, które nie jest szarlotką ani jabłecznikiem, jednak wiele ma z nimi wspólnego. Smakuje bardzo podobnie, ale jest nieco zdrowsze, bo do przygotowania kruszonki użyłam płatków owsianych i mąki razowej. Dodałam też miód i cynamon, dzięki czemu zapach w domu był obłędny!

Jabłka pod razową kruszonką z płatkami owsianymi

Składniki:

5-6 jabłek

Kruszonka:

2 szklanki płatków owsianych górskich
1 szklanka mąki razowej
1/2 szklanki brązowego cukru
płaska łyżeczka cynamonu
4 łyżki płynnego miodu
200 g miękkiego masła

Składniki kruszonki wsypać do miski i zagnieść. Gdyby suchych składników było za dużo, można pod koniec dodać zimnej wody. Kruszonkę odstawić do lodówki a 1/2-1 godziny, by nieco stwardniała.

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Przełożyć na dużą blachę. Na jabłka rozkruszyć równomiernie kruszonkę. Zapiekać do zrumienienia w 180oC. Deser równie dobrze smakuje na zimno, jak i na ciepło.

Jabłka pod razową kruszonką z płatkami owsianymi

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
poniedziałek, 06 listopada 2017 13:23

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...