Wpis
Składniki:
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
3 łyżki łagodnego Ajvaru
1 duży ogórek kiszony, np. małosolny
150 g miękkiego sera koziego (do smarowania pieczywa lub typu feta)
2 łyżki posiekanego szczypioru
sól i pieprz do smaku
Tuńczyka odcedzić, ogórka pokroić w kostkę. Jeśli używamy seka typu feta, należy rozgnieść go widelcem. Wymieszać z serkiem, Ajvarem i szczypiorem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do pieczywa.
NA kanapki i nie tylko ;)
Bardzo mi się podoba ta pasta.
Lubię taką.
Smaczna bardzo się wydaje.
Pozdrawiam serdecznie :)
dawno nie robiłam żadnej pasty! Twoja bardzo apetyczna
bardzo ciekawa pasta :)
Takiej pasty jeszcze nie próbowałam. Zapowiada się przepysznie :)
Bardzo mi się podoba - ogromnie lubię zarówno ajvar, jak i tuńczyka :)