Malinowa czerwień

Wpis

wtorek, 19 września 2017

Surówka z kapusty, cukinii i papryki

Czasami do surówki z kapusty dodaję cukinię. Surówka jest wtedy wilgotniejsza. Pasuje do każdego rodzaju mięsa, ryby czy warzywnych burgerów.

Surówka z kapusty, cukinii i papryki

Składniki:

1/2 główki niewielkiej młodej kapusty lub ćwiartka dużej
1/2 młodej zielonej cukinii
pół czerwonej papryki
posiekana natka pietruszki
1 łyżka suszonego lubczyku
sól

Sos:

1/2 szklanki zimnej wody
4 łyżki białego octu winnego lub jabłkowego

4 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego
sól, pieprz i cukier puder do smaku (cukier można zastąpić miodem)
1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy

Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Jeśli nie jest to młoda kapusta, posolić i ugnieść. Cukinię razem ze skórą zetrzeć na grubej tarce. Paprykę pokroić w kostkę. Zieleninę drobno posiekać. Wszystkie warzywa wraz zieleniną wymieszać w misce lub salaterce. Składniki sosu połączyć ze sobą. Warzywa polać sosem i jeszcze raz dokładnie wymieszać.



Surówka z kapusty, cukinii i papryki

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
wtorek, 19 września 2017 08:35

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...