Malinowa czerwień

Wpis

piątek, 16 czerwca 2017

Pesto roszponkowo-arachidowe

Pesto robiłam już z wielu zielonych listków. Dzisiaj prezentuję wersję z roszponki. Delikatne, a zarazem pikantne. O dziwo, mąż był zachwycony tym daniem. Pesto szybko się przygotowuje, a potem wystarczy ugotować makaron, wymieszać z pesto i gotowe!

Składniki pesto:

100 g orzechów arachidowych

3 ząbki czosnku

100 g roszponki

1 łyżeczka ziół włoskich

3 spore łyżki tartego parmezanu

ok 1/2 szklanki oleju (użyłam z ostropestu)

pół łyżeczki soli

szczypta pieprzu

Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować na papkę. Podawać wymieszane z makaronem spaghetti. Można również użyć jako smarowidło do grzanek, chleba czy sos do pizzy. Dodając nieco octu winnego lub jabłkowego i odrobiny miodu uzyskamy doskonały sos do sałatek i surówek.





Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
piątek, 16 czerwca 2017 15:04

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...