Malinowa czerwień

Wpis

sobota, 22 kwietnia 2017

Sałatka z pieczarkami i rzodkiewką

Sałatka, którą Wam dzisiaj prezentuję to połączenie wiosny i zimy. Bo taki mamy kwiecień tego roku. Najpierw zaczarował nas ciepłym słońcem, a teraz obsypał śniegiem. I choć u mnie nie jest biało, to na dłuższe spacery lepiej się nie wybierać ze względu na przeszywający ciało zimny wiatr.

A wracając do sałatki, to mamy  marynowane pieczarki, kukurydzę, fasolę - raczej zimowe dodatki, jak i rzodkiewkę i szczypiorek - wiosenne akcenty. Sałatkę przygotowałam na wielkanocne śniadanie. Polecam zarówno teraz, jak i przez cały rok!

Sałatka z pieczarkami i rzodkiewką

Składniki:

1 mały słoik marynowanych pieczarek

1 puszka czerwonej fasoli

1 puszka kukurydzy

pęczek rzodkiewki

ok. 150 g żółtego sera (np. ementaler)

3 łyżki posiekanego szczypiorku

2 łyżki majonezu

5 łyżek kwaśnej śmietany

łyżka musztardy

sól i pieprz

Kukurydzę, fasolę i pieczarki odcedzić na sicie. Fasolę przepłukać. Rzodkiewki umyć, oderwać końcówki i pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plastry. Ser zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie warzywa i ser wymieszać ze szczypiorkiem, majonezem, śmietaną i musztardą, doprawić solą i pieprzem, schłodzić.





 Sałatka z pieczarkami i rzodkiewką

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
sobota, 22 kwietnia 2017 18:54

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...