Malinowa czerwień

Wpis

poniedziałek, 03 kwietnia 2017

Placuszki z batatów z chili con carne

Placuszki z batatów z chili con carne

Placuszki:

3 bataty
3 ząbki czosnku (dodałam pieczone)
3 jajka
4 łyżki mąki (dodałam żytnią)
mielony kminek, czerwona papryka w proszku, pieprz, sól

Chili con carne:

500 g mielonej wołowiny
2-3 ząbki czosnku drobno posiekane
1,5 dużej papryki lub 2 małe
puszka pomidorów
puszka czerwonej fasoli
zioła do pizzy
3 łyżki gęstej pasty pomidorowej
1 łyżeczka oregano

1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
olej do smażenia

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać posiekany czosnek i mięso. Usmażyć. Wlać 1,5 szklanki wrzątku i dusić ok. 10 minut. Dodać wypestkowaną i pokrojoną w kostkę paprykę. Kiedy papryka zmięknie dodać pomidory i pastę pomidorową, następnie dodać przyprawy. Gotować jeszcze kilka minut, by wszystkie smaki się połączą.

Przygotować placki. Bataty obrać i zetrzeć jak na placki ziemniaczane (starłam na drobnych oczkach tarki), dodać czosnek, przyprawy, jajka i mąkę. Dokładnie wymieszać. Smażyć cienki placki do zrumienienia z obu stron. Podawać oblane gorącym sosem mięsnym. Można udekorować kleksem kwaśnej śmietany.




Placuszki z batatów z chili con carne

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
poniedziałek, 03 kwietnia 2017 09:39

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...