Malinowa czerwień

Wpis

wtorek, 04 kwietnia 2017

Jajka z rzodkiewką i porem

Na blogu po prawej stronie znajdziecie przepisy na wielkanocne przystawki, głównie jajka faszerowane i sałatki. Jest z pewnością w czym wybierać. A dzisiaj kolejna wielkanocna propozycja - jajka z rzodkiewką i porem w majonezie.

Jajka z rzodkiewką i porem

Składniki:

10 jajek
1/2 pora
pęczek rzodkiewki

2 łyżki majonezu
sól, pieprz
posiekany szczypiorek

Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po  godzinie obrać, przekroić na połówki. Pora przekroić na pół i posiekać w paseczki. Zalać osolonym wrzątkiem, a po 10 minutach przelać zimną wodą i odcedzić. Rzodkiewkę umyć, odciąć końcówki i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę i pory wymieszać z majonezem. Nałożyć na połówki jajek, wierzch posypać szczypiorkiem. Jajka schłodzić przed podaniem.

Jajka z rzodkiewką i porem

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
wtorek, 04 kwietnia 2017 07:47

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...