Malinowa czerwień

Wpis

niedziela, 05 marca 2017

Surówka z kiszonej kapusty z warzywami

Zazwyczaj surówkę z kiszonej kapusty przygotowuję z dodatkiem marchwi, jabłka i natki pietruszki. Doprawiam ją jakimś olejem (migdałowy, rzepakowym lub z awokado).. Dzisiaj wersja z kolorowymi paprykami i kukurydzą.

Surówka z kapusty z marchewką i kukurydzą

Składniki:

400 g kiszonej kapusty

1 niewielka marchew

1 duże obrane jabłko

1/2 czerwonej papryki

1/2 zielonej papryki

ok. 3 łyżki kukurydzy

3 łyżki oleju lub oliwy

posiekana natka pietruszki

kminek, łyżeczka ziół do sałatek

sól, cukier i pieprz do smaku

Kapustę odcisnąć (zbyt kwaśną można lekko przepłukać). Posiekać. Papryki pokroić w kostkę. Jabłko obrać zetrzeć na grubej tarce. Dodać odsączoną kukurydzę oraz pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.

Surówka z kiszonej kapusty kiszonej z warzywami

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
niedziela, 05 marca 2017 12:43

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...