Malinowa czerwień

Wpis

środa, 08 lutego 2017

Buraczki z boczkiem na ciepło

Buraczki z boczkiem na ciepło

Składniki:

4 średnie buraki jednakowej wielkości
1 mała cebula
1 łyżeczka klarowanego masła
100 g chudego boczku
sól, pieprz, cukier, ocet balsamiczny, ½ łyżeczki mielonego kminku

1/3 szklanki słodkiej śmietanki

Buraki wyszorować, zalać wodą, ugotować do miękkości. Pilnować, by woda cały czas przykrywała warzywa, w razie potrzeby dolewać wody. Wyjąć, ostudzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę obrać, posiekać w kostkę razem z boczkiem. Masło stopić w garnku z nieprzywieralnym dnem, smażyć na małym ogniu aż cebula się zrumieni, dodać starte buraki. Dodać śmietanę, sól, pieprz, kminek oraz do smaku cukier i ocet balsamiczny. Podawać ciepłe do mięs i ryb.





Buraczki z boczkiem na ciepło



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
środa, 08 lutego 2017 07:40

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2017/02/08 08:40:50:

    jak ja dawno nie robiłam buraczków. fajny pomysł z dodatkiem boczku

  • Gość Marzena napisał(a) z *.play-internet.pl komentarz datowany na 2017/02/08 10:11:30:

    Kochana bardzo fajna propozycja. Uwielbiam buraczki pod każdą postacią :-)

  • Gość Agnieszka Wieczorek napisał(a) z *.in.net.pl komentarz datowany na 2017/02/08 17:45:02:

    Przyznaję, że takiego połączenia jeszcze nie próbowałam. Podoba mi się i ciekawa jestem smaku :)

  • Gość napisał(a) z *.adsl.inetia.pl komentarz datowany na 2017/02/08 18:14:06:

    Pyszne buraczki!

  • Gość Megly napisał(a) z *.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2017/02/08 19:59:27:

    Buraczki? Mogę jeść w każdej postaci... nawet z boczkiem. Zresztą kto go nie lubi? Fajne połączenie. Biorę z zamkniętymi oczami. Wspaniałości doskonałe w każdym calu. Pozdrowionka cieplutkie!

  • Gość mlodakk napisał(a) z *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl komentarz datowany na 2017/02/09 10:56:43:

    Pyszności do obiadku

  • Gość Magdalena napisał(a) z *.static.ip.netia.com.pl komentarz datowany na 2017/02/09 12:53:05:

    Uwielbiam do mielonych :)

  • jolantaszyndlarewicz napisał(a) komentarz datowany na 2017/02/12 09:06:52:

    Takich na ciepło to ja chyba jeszcze nie jadłam:)

  • bryssska napisał(a) komentarz datowany na 2017/02/14 11:47:20:

    Uwielbiam buraczki na ciepło, zawsze robiłam bez boczku, ale z boczkiem pewnie lepsze ;-)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...