Malinowa czerwień

Wpis

środa, 21 września 2016

Filety z indyka zapiekane z pesto, mozarellą i pomidorkami

W kuchni, zwłaszcza w tygodniu lubię szybkie dania z piekarnika lub patelni. To danie jest naprawdę ekspresowe, polecam zwłaszcza dla zapracowanych. Zamiast indyka można również użyć filetów z kurczaka.

Filety z indyka zapiekane z pesto, mozarellą i pomidorkami

Składniki:

300-400 g filetów z indyka, cienko pokrojonych
sól, oregano, pieprz, bazylia, czosnek, papryka słodka
2-3 łyżki zielonego pesto
kilka pomidorków, najlepiej śliwkowych (podłużnych)
kulka mozzarelli

Filety posypać przyprawami z jednej strony i ułożyć przyprawioną stroną w dół w naczyniu do zapiekania (wyłożonym folią aluminiową lub papierem do pieczenia). Wierzch posmarować pesto. Ułożyć cienkie plastry mozzarelli i plasterki pomidorów. Całość posypać oregano i pieprzem. Zapiekać 25 minut w temperaturze 200oC.


Filety z indyka zapiekane z pesto, mozarellą i pomidorkami

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
środa, 21 września 2016 07:49

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...