Malinowa czerwień

Wpis

czwartek, 24 marca 2016

Sałatka ryżowa z buraczkami, żurawiną, szynką i chrzanem

Sałatka, którą śmiało można podać na Wielkanocny stół, bo zawiera buraczki, chrzan i szynkę. A dodatek żurawiny nadaje jej słodyczy.

Sałatka ryżowa z buraczkami, żurawiną, szynką i chrzanem

Składniki:

2/3 szklanki ryżu
3 grube plastry szynki
słoiczek marynowanych buraków (kulek)
80 g suszonej żurawiny
3 łyżki łagodnego chrzanu (dałam żurawinowy)
3 łyżki majonezu
sól i pieprz

Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Odcedzić. Szynkę i buraczki pokroić w kostkę. Żurawinę zalać wrzątkiem, po 15 minutach odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać z chrzanem i majonezem, doprawić do smaku i schłodzić.

Sałatka ryżowa z buraczkami, żurawiną, szynką i chrzanem

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
czwartek, 24 marca 2016 11:34

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...