Malinowa czerwień

Wpis

piątek, 18 marca 2016

Pasta rukolowa z groszkiem, oliwkami i fetą

Ta pasta może mieć kilka zastosowań. Można wymieszać ją z ugotowanym makaronem, dodając nieco oliwy, posmarować nią kanapki lub nafaszerować jajka. Wszystkie sposoby wypróbowałam i wszystkie polecam...

Pasta rukolowa z groszkiem, oliwkami i fetą

Składniki:

ok. 80 g rukoli
150 g fety
szklanka mrożonego groszku
3 łyżki pestek słonecznika (można podprażyć)
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki zielonych oliwek
1 łyżeczka oregano
sól i świeżo mielony pieprz
1/2 szklanki dressingu pomarańczowego (można zastąpić 1/4 szklanki oliwy i 1/4 szklanki świeżego soku z pomarańczy plus łyżka octu jabłkowego i łyżeczka miodu

Groszek ugotować i przestudzić. Zmiksować na gładką masę wszystkie składniki. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Pastę można podawać rozsmarowaną na pieczywie, nafaszerować nią jajka lub podać z makaronem w formie pesto, dolewając nieco oliwy, by danie nie było za suche.

 

Pasta rukolowa z groszkiem, oliwkami i fetą

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
piątek, 18 marca 2016 08:04

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...