Malinowa czerwień

Wpis

piątek, 05 lutego 2016

Pasztet z gęsi bez pieczenia

Dobry rosół to podstawa. Ostatnio rozsmakowałam się w rosole z gęsi oraz kaczki. Mięso z rosołu oraz włoszczyznę wykorzystałam do pasztetu czy raczej pasty z gęsi. Świetnie smakuje na kanapce lub jako farsz do pasztecików.

Pasztet z gęsi bez pieczenia

Składniki:

mięso z dwóch ugotowanych piersi gęsich (obrane z kości i skóry)
1 marchew z rosołu
1 pietruszka z rosołu
3 ząbki czosnku z rosołu
kawałek selera z rosołu
3 łyżki tłuszczu z gęsi
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
imbir
słodka czerwona papryka
Ugotowane mięso i warzywa zmiksować w malakserze razem z tłuszczem i przyprawami. Przełożyć do miski lub foremki. Schłodzić. Podawać z pieczywem lub jako nadzienie do pasztecików.

  Stop marnowaniu żywności

Pasztet z gęsi bez pieczenia

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
piątek, 05 lutego 2016 11:21

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Marzena napisał(a) z *.play-internet.pl komentarz datowany na 2016/02/05 12:28:47:

    Pasztetu z gęsi jeszcze nie jadłam :-)

  • aguzja napisał(a) komentarz datowany na 2016/02/05 13:26:18:

    Nie ma to jak domowy pasztet :)

  • daga313 napisał(a) komentarz datowany na 2016/02/05 19:21:23:

    Dobry pasztecik bez zbędnych, sztucznych dodatków- pycha!

  • Gość Magda C. napisał(a) z *.chomiczowka.waw.pl komentarz datowany na 2016/02/05 19:29:01:

    Ciekawa jestem smaku :) Fajny pomysł, że bez pieczenia :)

  • Gość Agnieszka Wieczorek napisał(a) z *.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2016/02/05 21:23:45:

    Musi być przepyszny :) Ciekawa jestem jak smakuje, bo pasztetu z gęsi chyba jeszcze nigdy nie próbowałam :)))

  • Gość Anna I Studio Kuchnia napisał(a) z *.access.telenet.be komentarz datowany na 2016/02/06 20:06:50:

    Zapowiada się bardzo kusząco:)

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2016/02/07 09:40:17:

    dla mnie super pomysł bo za gotowanym mięsem nie przepadam i zazwyczaj robię pierogi z niego, będe musiała wypróbowac taką pastę

  • Gość Marzena napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2016/02/07 16:52:15:

    Takiego jeszcze nie jadłam :-)

  • ewa_ciasteczkowakraina napisał(a) komentarz datowany na 2016/02/08 00:14:28:

    Świetny :) Czasem zastanawiam się co zrobić z mięsem z rosołu, muszę wykorzystać je do takiego pasztetu, na pewno nam zasmakuje :)

  • fotoart-1 napisał(a) komentarz datowany na 2016/02/08 09:43:57:

    Wygląda smakowicie :)

  • jolantaszyndlarewicz napisał(a) komentarz datowany na 2016/02/08 15:02:44:

    U mnie niestety całe mięso znika w brzuszkach:) .... apetyczna ta pasta:)

  • madeline82 napisał(a) komentarz datowany na 2016/02/09 20:06:22:

    Pyszności! Super pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu :-)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...