Malinowa czerwień

Wpis

piątek, 15 stycznia 2016

Sałatka z wedzonym pstrągiem i pomarańczą

Bardzo polecam Wam takie połączenie. Nie dość, że ciekawie prezentuje się na talerzu, to przede wszystkim wybornie smakuje...

Sałatka z wedzonym pstrągiem i pomarańczą

Składniki:

2-3 łodygi selera naciowego
1 pomarańcza
100-150 g wędzonego filetu z pstrąga
pół słoiczka czarnych oliwek

Dressing:

1 mały posiekany ząbek czosnku
1/4 łyżeczki grubej soli 
1 łyżeczka ostrej musztardy 
1 łyżka miodu
4 łyżki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
skórka starta z połowy pomarańczy
1/3 szklanki oliwy lub oleju z pestek winogron 

świeżo zmielony czarny pieprz 

Selera umyć, pokroić w kostkę, oliwki odsączyć z zalewy. Pomarańczę sparzyć, obrać ze skóry, wyfiletować. Pstrąga podzielić na kawałki. Wszystkie produkty wyłożyć na talerz lub półmisek. Przygotować dressing. Na desce rozetrzeć czosnek z solą, wymieszać z musztardą, miodem i sokiem pomarańczowym oraz skórką z pomarańczy. Wlać oliwę i dobrze wymieszać. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Polać sałatkę.

Sałatka z wedzonym pstrągiem i pomarańczą


  


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
piątek, 15 stycznia 2016 10:45

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...