Malinowa czerwień

Wpis

wtorek, 17 listopada 2015

Surówka z kiszonej kapusty i warzyw

Bez warzyw nie ma obiadu. Najczęściej pojawiają się w moich drugich daniach w postaci surówek. Jedną z nich jest surówka z kiszonej kapusty. Wzbogaciłam ją marchwią, cukinią, papryką i jabłkiem. Obowiązkowo pasuje do niej natka pietruszki.

Surówka z kiszonej kapusty i warzyw

Składniki:

400 g kiszonej kapusty

1 marchew

1 duże obrane jabłko

1/2 czerwonej papryki

1/2 małej cukinii z łupką

1/3 pora

3-4 łyżki soku jabłkowego

3 łyżki dowolnego oleju lub oliwy

posiekana natka pietruszki

kminek, łyżeczka ziół do sałatek

sól i pieprz do smaku

Kapustę odcisnąć (zbyt kwaśną można lekko przepłukać). Posiekać. Paprykę pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce. Jabłko i cukinię zetrzeć na grubej tarce. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Podawać do mięs i ryby. Do surówki pasują również pokrojone w kostkę korniszony.

 

Surówka z kiszonej kapusty i warzyw

Proste surówki - jesień 2015   Grzyby i warzywa jesienne. 2015

Kuchnia wegetariańska i wegańska  Jesień pełna warzyw  Menu dla przyszłej mamy




Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
wtorek, 17 listopada 2015 12:38

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...