Malinowa czerwień

Wpis

wtorek, 24 listopada 2015

Pasta z wędzonego pstrąga z jajkiem i korniszonami

Z reguły pasty rybne przygotowuję z twarogu i filetów rybnych w pomidorach. Ale odkąd posmakował mi wędzony pstrąg, wymyślam różne pasty z jego udziałem. Oto jedna z nich.

Pasta z wędzonego pstrąga z jajkiem i korniszonami

Składniki:

6 jajek
2 wędzone pstrągi
4-5 korniszonów
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka octu jabłkowego/winnego lub soku z cytryny
1 łyżka majonezu
3-4 łyżki gęstego jogurtu
pół pęczka koperku
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo z łyżeczką soli. Po ugotowaniu zalać szybko zimną wodą i natłuc, by łatwiej było je obrać. Obrane jajka zetrzeć na grubej tarce, dodać mięso z pstrągów (bez skóry, kręgosłupa i ości), pokrojone w kostkę korniszony, posiekany koperek i wymieszać z pozostałymi składnikami. Podawać z pieczywem.



Pasta z wędzonego pstrąga z jajkiem i korniszonami

Menu dla przyszłej mamy

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
wtorek, 24 listopada 2015 18:48

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...