Malinowa czerwień

Wpis

niedziela, 06 września 2015

Świdry z pesto z rukoli i zielonej papryki z kurkami

Dzisiaj zapraszam na szybki i apetyczny obiad, w którym główną rolę gra pesto rukolowo-paprykowe i kurki.

Makaron z pesto z rukoli i papryki oraz kurkami

Makaron z pesto z rukoli i papryki oraz kurkami

Składniki:

100 g rukoli

1 pieczona lub duszona zielona papryka (bez gniazda nasiennego)

80 g migdałów bez skórki (mogą być płatki)

80 ml oleju migdałowego (oliwy lub innego dowolnego oleju)

2 ząbki czosnku

1 łyżka soku z cytryny

sól i świeżo mielony pieprz

1/2 łyżeczki oregano

2 czubate łyżki sera Grana Padano (lub Parmezanu)

100 g świeżych niewielkich kurek

1 łyżeczka oleju lub klarowanego mała

gruby makaron

Makaron ugotować al' dente w osolonym wrzątku. Umytą rukolę zmiksować z pozostałymi składnikami, dobrze wymieszać powstałe pesto. Kurki oczyścić i poddusić na klarowanym maśle, dodając pod koniec sól i świeżo mielony pieprz. Makaron odcedzić, zostawiając ok. 1/2 szklanki wody. Dodać pesto i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerze. Udekorować serem Grana Padano, kurkami i świeżo mielonym pieprzem. Danie podawać ciepłe.

Wegetariański obiad V  Warzywa psiankowate 2015  Pora na kurki 2015
 

Świdry z pesto z rukoli i zielonej papryki

Świdry z pesto z rukoli i zielonej papryki z kurkami



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
niedziela, 06 września 2015 23:17

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...