Malinowa czerwień

Wpis

poniedziałek, 06 lipca 2015

Sałatka z komosą ryżową i tuńczykiem

Polecam, szczególnie w ten upalny czas... jako drugie śniadanie do pracy lub lekki obiad...

Sałatka z komosą ryżową i tuńczykiem

Składniki:

1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej (quinoa)
1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
posiekana dymka ze szczypiorem
1/2 szklaki ugotowanego i obranego z łupin bobu
5-6 pokrojonych w plastry pomidorków koktajlowych
kilka rzodkiewek pokrojonych w grubą kostkę
1 niewielka kalarepa, obrana i pokrojona w kostkę
3 ogórki kiszone, pokrojone w kosteczkę

Sos:

olej z odcedzonego tuńczyka, sok wyciśnięty z połówki cytryny, zmiażdżony ząbek czosnku, szczypta włoskich ziół (do pizzy lub samego oregano), sól, pieprz, szczypta cukru pudru dla złamania kwaśnego smaku

Tuńczyka odcedzić, całość lub część oleju zachować. Ugotowaną komosę ryżową wymieszać z warzywami, kawałkami tuńczyka, zalać sałatkę sosem i dokładnie wymieszać. Schłodzić przed podaniem.

Sałatka z komosą ryżową i tuńczykiem

Zainspiruj się kaszą! III edycja  Uczta pod gołym niebem

Lekkie i szybkie dania na upalne dni  Bóbmania





Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
poniedziałek, 06 lipca 2015 21:13

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...