Malinowa czerwień

Wpis

poniedziałek, 18 maja 2015

Kurczak w panierce owsiano-migdałowej

Kurczak w panierce owsiano-migdałowej

Kurczak w panierce owsiano-migdałowej

Składniki:

3-4 filety z kurczaka
sól, mielony pieprz, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie lub włoskie, rozmaryn, suszony czosnek
100 g migdałów (mogą być w płatkach)
150 g płatków owsianych
2 jajka
olej do smażenia

Płatki owsiane i migdały zmielić w malakserze. Filety umyć, oczyścić z błon, osuszyć, każdą przekroić wzdłużna 2 części, lekko rozbić przez folię. Posypać z obu stron przyprawami, przykryć folią i włożyć na pół godziny do lodówki.

Jajka rozkłócić w miseczce. Na głęboki talerz wyłożyć zmielone płatki z migdałami. Płaty mięsa panierować w z obu stron jajku, a następnie w zmielonych płatkach z migdałami. Smażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor.

Kurczak w panierce owsiano-migdałowej

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
poniedziałek, 18 maja 2015 14:25

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...