Malinowa czerwień

Wpis

poniedziałek, 30 września 2013

Papryka faszerowana ryżem i tuńczykiem

Zazwyczaj warzywa faszeruję kaszą lub ryżem oraz mięsem. Tym razem zdecydowałam się na dodatek tuńczyka. Danie jest lekkie, ale przyznaję, że o wiele bardziej smakowało mi na drugi dzień.

Papryka faszerowana ryżem i tuńczykiem

Składniki:

4 duże czerwone papryki

2 woreczki ryżu

1 cebula

3 ząbki czosnku

2/3 puszki kukurydzy

1 mała cukinia

3-4 ząbki czosnku

150 g tartej mozzarelli

przyprawa do grilla, majeranek

Sól i pieprz

2 łyżki masła

posiekana natka pietruszki

olej do wysmarowania papryki



Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Wysypać z woreczków do miski, dodać odcedzoną kukurydzę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, a cukinię umyć i także pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć z cebulą na maśle na małym ogniu, pod koniec dodać posiekany drobno czosnek. Dodać do ryżu i kukurydzy razem z posiekaną natkę. Tuńczyka odcedzić i połączyć z ryżem. Doprawić przyprawą  do grilla, solą i pieprzem.  Papryki umyć, przeciąć w poprzek, delikatnie wyciąć gniazda nasienne. Posmarować skórkę olejem. Farszem napełnić połówki papryk. Posypać wierzch mozzarellą i zapiekać aż skórka papryk zmięknie. Podałam z sosem barbecue.

Papryka faszerowana ryżem i tuńczykiem

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
poniedziałek, 30 września 2013 18:52

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • basinepichcenie napisał(a) komentarz datowany na 2013/09/30 19:53:10:

    Z tuńczykiem jeszcze nie zapiekałam papryki.

  • atina_bc napisał(a) komentarz datowany na 2013/09/30 22:00:53:

    lubie faszerowane papryki , a z takim wypełnieniem jeszcze nie jadłam - pycha :)

  • abbra napisał(a) komentarz datowany na 2013/10/01 06:25:38:

    Z ryżem i mięsem próbowałam, ale tuńczyka w papryce jeszcze nie. Ciekawa jestem, jak smakuje :)

  • majanaboxing napisał(a) komentarz datowany na 2013/10/01 10:20:00:

    Lubię faszerowaną papryczkę. Fajne nadzienie. :)

  • pieczarka_mysia napisał(a) komentarz datowany na 2013/10/01 11:30:53:

    Bardzo lubie faszerowane papryki :)

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2013/10/02 06:44:00:

    kiedy ja w koncu zrobie papryke faszerowaną hmm bo uwielbiam ją i zawsze brak czasu

  • agattekh napisał(a) komentarz datowany na 2013/10/02 14:52:32:

    Zawsze robiłam z mięsem mielonym, nie jadłam z tuńczykiem, ciekawy przepis :-)

  • jolantaszyndlarewicz napisał(a) komentarz datowany na 2013/10/11 18:48:52:

    Bardzo podoba mi się taka obiadowa propozycja:)

  • Gość Gosia napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2014/03/28 16:59:40:

    Super jest ten przepis, wielokrotnie go już użyłam! :)

  • mikimama napisał(a) komentarz datowany na 2014/03/28 20:33:31:

    Miło mi Gosiu :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...