Wpis
Dziś leje, wieje i zimno. Wiosna nas nie rozpieszcza. Aparat leży na półce i czeka na cieplekjsze, słoneczne dni... Te fotografie, które prezentuję są z ubiegłego tygodnia.
A dziś pasta do pieczywa. Tym razem z sera żółtego, szynki i jeszcze kilku dodatków. Była pyszna. Świetnie smakowała z domowym chlebem...
Składniki:
200 g miękkiego sera żółtego (najlepiej Goudy)
100 g kiełbasy szynkowej lub wędzonej szynki w plastrach
ćwiartka czerwonej papryki
4-5 suszonych pomidorów
2 korniszony
2 łyżeczki posiekanej zieleniny (użyłam szczypiorku)
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
1 łyżeczka musztardy
pieprz, słodka papryka w proszku
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wędlinę, ogórki, paprykę i pomidory posiekać w drobną kostkę. Wymieszać z serem, zieleniną, majonezem i musztardą. Doprawić pieprzem i słodką papryką. Podawać z pieczywem.
a u nas dziś gorąco, a my czerwone poliki mamy tak się poopalaliśmy:) ...pasta rewelacyjna ... oj zamarzyła mi się taka kanapka:)
U nas też zimno. Chyba musimy pojechać do Joli :) Mikimamo tylko pastę zabierz ze sobą.
Jolu, przyjeżdżamy! Zabieram jeszcze tort orzechowo-migdałowy i muffiny z rabarbarem :)
Smakowicie wygląda
musi być naprawdę pyszna. a pogody za oknem współczuje, bo u mnie jest całkiem słonecznie :)
w centrum dziś słonko przygrzewało :) uwielbiam taką pastę!
u nas pada prawie caly dzien:( pyszna pasta:)serowe to ja wszytsko uwielbiam:)):):)
Pyszna! Zrobiłam się glodna :)
U mnie dziś wiało,ale słoneczko było, choć o tyle dobrze.
Ślicznie wiosenne zdjęcia Patrycja :)
Na pierwszy rzut oka myślałam,że to pasta jajeczna, ale to tylko na początku. I zobaczyłam suszone pomidory, które absolutnie uwielbiam i chyba zrobię taką pastę. Tylko bez mięsa, bo nie jem, ale może wyjdzie mi równie pyszna :)
bardzo lubie wszelkie pasty..;) Twoja wyglada pysznie....a jakie cudne zdjęcia kwiatów bardzo mi sie podobaja ....pozdrawiam:)
Taka pasta to akurat w sam raz na moje spóźnione dzisiejsze śniadanko :) Jak u Ciebie wiosennie i kolorowo :)))
takie pasty zawsze są u mnie miło widziane :)
Bardzo interesująca pasta! Mniam.