Malinowa czerwień

Wpis

wtorek, 20 kwietnia 2010

Muffiny cytrynowo-kokosowe

Nie obeszło się bez przygód, ale ciiiii... Muffinki i tak wyszły pyszne!

Muffiny cytrynowo-kokosowe

Składniki suche:

1,5 szklanki

0,5 szklanki wiórków kokosowych

2/3 szklanki cukru

2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią

szczypta sody

1 płaska łyżeczka łyżeczka proszku do pieczenia

skórka otarta z 2 cytryn

Składniki mokre:

sok z jednej cytryny

100 g stopionego i wystudzonego masła

2vroztrzepane jajka

150 g jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany

W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej - mokre. Połączyć zawartość obu naczyń do momentu pozbycia się grudek. Nakładać ciasto do 3/4 wysokości każdego otworu formy do muffinek. Wierzch każdego posypać szczyptą kokosu. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180oC (do tzw. suchego patyczka).

Muffiny cytrynowo-kokosowe

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
wtorek, 20 kwietnia 2010 19:24

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...