Malinowa czerwień

Wpis

niedziela, 25 kwietnia 2010

Kotlety ryżowe z mozzarellą

Na te pyszne kotlety zwróciłam uwagę u Wiosenki. Robiłam je już kilka razy. Najlepiej smakują z surówką z kapusty lub z sosem pomidorowym. Ryż do tej potrawy według mnie powinien być kleisty. Dlatego wybieram długoziarnisty w woreczkach.

Kotlety ryżowe z mozzarellą

2 woreczki ryżu ( może być z warzywami)

2 jajka

3 łyżki tartego parmezanu

sól, pieprz, dowolne zioła, natka pietruszki

bułka tarta do panierowania

olej do smażenia

ser mozarella w pokrojony na kilkucentymetrowe podłużne kawałki

Ryż ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odsączyć, wysypać z woreczków, ostudzić. Następnie dodać roztrzepane jajka, parmezan, zioła, natkę pietruszki oraz sól i pieprz według uznania. Wymieszać. Formować porcje masy jak mielone, do środka wkładać po kawałku mozarelli. Ser nie powinien wystawać spod ryżu, unikniemy wówczas wyciekania sera podczas pieczenia. Każdy kotlet opanierować w bułce. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mikimama
Czas publikacji:
niedziela, 25 kwietnia 2010 20:03

Polecane wpisy

Trackback

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny





Skrzynka pocztowa Napisz do mnie






Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne

myTaste.pl

Przepisy Na - katalog kulinarny

zobacz moją galerię na mniamspinka.pl


Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl

rondel



zBLOGowani.pl




banner przepis miesiaca




Darmowe fotoblogi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...